Még egy 'szalmaszál' rákbeteg honfitársainknak!?
*
Mi a CELLADAM?
 
CELLADAM márkanév egy szóvédjegy, amely eredetileg egy többkomponensű gyógyhatású molekulacsoport elnevezése volt, mára egy gyógyászati rendszer összefoglaló neve. Elemei: teszt, prevenció, terápia. A három elem együttesen takarja a CELLADAM "teljeskörű szolgáltatás" fogalmát.
CELLADAM kutatások kezdettől fogva a rákos elváltozások kezelésére irányultak. Az elmúlt évtizedekben sokak számára beigazolódott, hogy a rosszindulatú daganatok hatékony ellenszere.
CELLADAM hatóanyag egyfelől a prevenció és a rák kialakulása korai stádiumában javallott. De a rosszindulatú daganatok kifejlett, sőt "reménytelen" állapotában is fékezi a malignus folyamatot. A hatóanyagnak minemellett jelentős fájdalomcsillapító hatása is van.
Nagyon fontos kiemelni a prevenció lehetőségét, mert a CELLADAM teszttel, korai stádiumban kiszűrhetők a rákos folyamatok, melynek köszönhetően sokak számára megelőzhető a rákos megbetegedés.

Pozitív eredményű teszt esetén javasolt a CELLADAM CSEPP kúra, ami két üvegcse bevételét jelenti cca. 2 hónap alatt. Eddigi tapasztaltok szerint ez a kúra az esetek 90%-ban képes visszaállítani a felborult immunegyensúlyt, a precancer állapot megszűnik.
Ha a csepp-kúra után ismételten pozitív a teszt eredménye, akkor a M.I.T. terápia következő elindítása mellett - amely a cseppnél erőteljesebb kúra -a beteget szakorvosi kivizsgálásra kell irányítani a kiváltó ok megkeresése céljából.
CELLADAM hatóanyag hatásmechanizmusát a sejtek közötti információáramlás szintjén lehet a legszemléletesebben magyarázni. Ebben a közelítésben a rákos sejtek függetlenednek a környezetüktől, megszűnik a celluláris kommunikáció, a sejt önmaga köré sejtburkot (maszkot) épít ki, és kontroll nélkül szaporodik. Ehhez a környezetéből intenzíven energiát és a létfenntartáshoz szükséges elemeket von el.
CELLADAM terápia ezt a kommunkációt kísérli meg helyreállítani a rákos sejt és környezete között. Hogyan?
CELLADAM hatóanyag membránaktív hatásával demaszkírozni képes a rákos sejteket. Jelképesen, levéteti az álarcot és felismerhetővé teszi a szervezet immunrendszere számára.
CELLADAM hatóanyag antiproliferatív hatása egyrészt segíti a kommunikációs kapcsolat újrafelvételét a környező egészséges sejtekkel, másrészt gátolja a rákos sejtek további szaporodását. Ha a kapcsolatfelvétel sikerül, akkor az erdetileg rákos sejt a környezetével azonos funkciót ellátni képes sejtté differenciálódik, azaz "meggyógyul". Ha a kapcsolatfelvétel sikertelen - pl. az erős deviancia miatt - az immunrendszer elpusztítja és eltávolítja a szervezetből. 

Az említett gyógyhatásokon kívül egyik legfontosabb tulajdonsága a CELLADAM hatóanyagnak az, hogy rendkívül jó fájdalomcsillapító hatással bírnak. Ezt a hatást a rákos folyamat legvégső szakaszáig kifejtik. A beteget nem, vagy alig kell narkotizálni, közérzete javul, állapota végig emberhez méltó.
Virális és bakteriális fertőzések kiegészítő/támogató kezelésére is alkalmas.
Időskori panaszok esetén is eredményesen használható.
Ezen kívül immunmoduláns hatásánál fogva allergiás tünetek enyhítésére is javallott.
Végül, de nem utolsó sorban a CELLADAM nem toxikus, még a terapikus mennyiség sokszoros értékénél sem. 
------------------------------------------------------------------------------------------
Celladam termékek listája 
VITACELL CSEPP 3.000 Ft
Kockacukorra, kekszre, zsemlekockára, kenyérre csepegtetni a megadott cseppszámú (általában 10 csepp) dózist. A szájban sokáig forgatni, mozgatni, szopogtatni, mivel a száj nyálkahártyájáról szívódik fel. Célszerű reggel, éhgyomorra bevenni.
A bevételt követő húsz percben nem lehet enni, inni, fogat mosni, más gyógyszert bevenni.
 
 
CELLADAM CSEPP 3.000 Ft
Kockacukorra, kekszre, zsemlekockára, kenyérre csepegtetni a megadott cseppszámú (általában 20 csepp) dózist. A szájban sokáig forgatni, mozgatni, szopogtatni, mivel a száj nyálkahártyájáról szívódik fel. Célszerű reggel, éhgyomorra bevenni.
A bevételt követő húsz percben nem lehet enni, inni, fogat mosni, más gyógyszert bevenni.
 
 
CELLADAM KÚP 3.000 Ft/10 db.
A kúp alkalmazása előtt és után egy óráig más kúpot ne tegyen fek, ne gelyezze  a kúpot túl magasra, csupán 2-3 cm mélyen kerüljön a végbélbe. Hasmenés esetén nem biztosított a felszívódásra. Stomás betegnél nem alkalmazható.
 
 
CELLADAM KRÉM 3.000 Ft
A gyógyítandó, illetve fájdalmas területet naponta kétszer, háromszor bekenni. Külsőleg alkalmazandó, száraz bőrre. Psoriasis, ekcéma, aranyér, visszér, allergia, égési sebek helyi kezelésére, Mastopathias, rheumás fájdalmak csökkentésére.
CELLADAM HAJSZESZ 2.400 Ft
Hetente 2-3 alkalommal bedörzsölni a fejbőrt, hagyni rászáradni. Hajmosás után nem szükséges. Kopaszodás, hajhullás, korpásodás ellen, a hajhagymák regenárálására.
 
 
CELLADAM ARCSZESZ 2.400 Ft
Borotválkozás után használandó. Fertőtlenít, regenerál, frissíti a bőrt, jó közérzetet biztosít.
 
 
CELLADAM AMPULLA 8.900 Ft/5 db
 
Steril oldat, inhalálásra, intravénás beadásra alkalmas. Heti 1, súlyosabb esetben 2 ampulla ajánlott.
--------------------------------------------------------------
 
Budapesten BIZONYTALAN IDEIG SZÜNETEL

További felvilágosítás a 06-1-312-20-53 a telefonszámon kérhető.
A teszt ára: 2.500,- Ft
Celladam-teszt meghatározott, standard körülmények között dehidratált vérszérum cseppek vizsgálatán alapul.
A száradás folyamán a folyékony-szilárd fázishatáron jellegzetes struktúrák ún. fonalak alakulnak ki. A fonalak felfedezése, valamint kialakulásuk és tulajdonságaik szabályszerűségeinek elemzése a teszt lényege.
A fonalakkal ill. a beszárított vérszérum cseppek tanulmányozásával a Celladam Csoporton kívül sem a hazai, sem a nemzetközi szakirodalomban nem foglalkoztak.
Az eljárást Magyarországon és a világ legjelentősebb országaiban megadott szabadalom védi.

A daganatos megbetegedések kialakulásának folyamata a szervezetben mindig keletkező deviáns sejtek és az ezeket elpusztító immunrendszer egyensúlyának felborulásával kezdődik.
CELLADAM TESZT a szervezet immunrendszerének egyensúlyi állapotáról ad felvilágosítást és nem jelent feltétlenül kialakult rákos daganatot a szervezetben. Pozitív eredményű teszt azt jelzi, hogy az immunrendszer az egyensúlyi állapottól eltérő állapotban van, valószínűleg malignus proliferatio zajlik.
A teszt olyan érzékeny, hogy cca. 105 transzformált, malignusan szaporodó sejtszámnál már pozitív eredményt ad, pedig ebben a stádiumban a szervezet általában biztosítani tudja a remissziót. Ha ezzel párhuzamosan egy VITACELL CSEPP kúrát is alkalmazunk, akkor a rákos folyamat kialakulása többnyire elkerülhető.
Az előbbiekből logikusan következik, hogy a teszt negatív eredményt ad, ha a szervezet egészséges, vagy a deviáns sejtek száma 105 fölött van ugyan, de a malignus proliferatio leáll. Ez bekövetkezhet citosztatikus, vagy sugárkezeléstől, vagy akár VITACELL kúrától is.

De!! Amíg a VITACELL kúra az immunrendszeren keresztül döntoen a rákos sejtekre hat, addig a citosztatikum és a radioaktív sugárkezelés az immunrendszert is rombolja, ezáltal egy irreverzibilis folyamatot indít el, aminek a vége az élő szervezet pusztulása. 

Magyarországon 1985 óta napjainkig több mint 500.000 Celladam-teszt vizsgálatot végeztünk el. A kísérleti kutatási eredmények alapján 1989 óta folyik a teszt szűrővizsgálati alkalmazása a CelladamLaboratóriumokban.
A módszer gyakorlati bevezetése előtt 17 klinikai, kórházi vizsgálatra került sor, amelynek során 16.162 minta analízisét végeztük el kísérleti célból.

Az eredmények közül külön kiemeljük a következőket:

1. Rerprodukálhatósági vizsgálat:
1989-ben az Országos Gyógyszerészeti Intézet és az Országos Haematológiai Intézet vezetőinek közreműködésével megtörtént a teszt hivatalos reprodukálhatósági vizsgálata. A közjegyző jelenlétében történő kiértékelés alapján egyértelműen megállapítást nyert, hogy a teszt reprodukálható, és a kapott eredmény szignifikánsan két csoportba (negatív, pozitív) sorolható.

2. Bevonuló katonák szűrővizsgálata:
A 4.649 minta analízise rendkívül fontos információkkal szolgált egységes, homogén populáció esetén.

3. Veszélyes helyeken dolgozók szűrővizsgálata:
A pécsi uránbánya dolgozói közül 3043 személy esetében végeztük el a Celladam-tesztet, és megállapítottuk, hogy a veszélyes munkakörben dolgozóknál szignifikánsan nagyobb a teszt pozitivitása.

4. Tumor-markeres összehasonlító vizsgálatok:
108 személy esetében végeztük el a tesztet, amelynek eredményeit összehasonlítottuk nyolc tumor-marker összesített eredményével. Megállapítottuk, hogy a Celladam-teszt szenzitivitása megegyezik azok együttes értékével, viszont nagyságrendekkel olcsóbb és sokkal egyszerűbb eljárás.

5. Öt éves nyomonkövetéses szűrővizsgálat:
A Bajcsy-Zs. Kórházban végzett kísérlet során a tüdőszűrő állomáson 676 főt vizsgáltunk meg ún. kettős vak módszerrel a komplex lakossági szűrés keretén belül. Bebizonyosodott, hogy az ismételten pozitív esetekben kivétel nélkül igazolható betegség, amely 75-80%-ban rákmegelőző (precancer) betegségnek minősíthető.

6. Országos szűrővizsgálat:
Az elmúlt 12 évben a Celladam Laboratóriumok mintegy 200.000 fő szűrővizsgálatát végezték el az ország különböző településein. Az eredmények alapján különbséget találtunk, az egyes városokban, községekben élők ill. különböző munkahelyeken dolgozók erdeméyei között, ami arra utal, hogy a környezeti veszélyeztettséget tekintve lényeges eltérések vannak országon belül is. 

A teszt reprodukálható hivatalos reprodukciós vizsgálat szerint. Ez egyben azt is jelenti, hogy a módszer léyegét jelentő fonalképződés nem műtermék, hanem egy új és primer jelenség.
Az eljárás fajlagossága nagyon jó, tehát az egészséges állapotot nagy biztonsággal jelzi.
A módszer fokozott szenzitivitással bír malignus betegségek esetén.
Az eredmények összhangban vannak az immunstátusszal kapcsolatos ismeretekkel.
A komplex tumormarker módszerekkel végzett összehasonlító vizsgálat szerint a CELLADAM TESZT szenzitivitása megegyezik azok együttes értékével, viszont nagyságrendekkel olcsóbb, és sokkal egyszerűbb eljárás.
A különböző betegségcsoportokban a teszt nem ad szignifikáns eredményt.
A nyomonkövetéses vizsgálatok egyértelműen bebizonyították, hogy az ismételten pozitív esetekben kivétel nélkül igazolható valamilyen betegség, amely 75-80%-ban precancer betegségnek minősíthető.
A vizsgálatokat végző orvosok megállapítása szerint a módszer szűrővizsgálati alkalmazásakor az esetlegesen fellépő rákfóbia 1% alatt van, és a kivizsgálásra szorulók alig terhelik a áttérintézményeket.
CELLADAM TESZT gyors, egyszerű és olcsó eljárás.
A módszer nagyfokú érzékenysége preventív terápiát tesz lehetővé.
1.Alapkutatás
A módszer lényegét tekintve alapvető jelentőségű fonalak további kutatása rendkívül fontos a továbblépéshez.
Elengedhetetlenül lényeges a fonalak kémiai analízise, biokémiai és mikrobiológiai vizsgálata. Ezek a vizsgálatok csak jól felszerelt, korszerű intézményekben képzelhetők el, jól képzett szakemberek közreműködésével.

2.A módszer továbbfejlesztése
Feltétlenül szükségesnek látszik a teszt továbbfejlesztése. A Celladam teszttel kiszűrt, és ún. rizikó-csoportba kerülő személyek alaposabb vizsgálatára fejlesztettük ki azt az eljárást, amelynek során a vérszérumhoz bizonyos hatóanyagot (reagenst) adunk. Ekkor megváltozik a száradási kép a higítások függvényében, és ez jellemző a vizsgált mintára. Az eljárás 209354 lajstromszámon szabadalmi oltalmat kapott Magyarországon.
Tapasztalataink alapján úgy látjuk, hogy a fenti technológia további finomítása lehetséges, amely lényegesen megnövelnél a komplex módszer hatékonyságát.
---------------------------------------------------------------
CELLADAM prevenció

Az 3. ábra mutatja azt a remissziós görbét, amely a deviáns sejtek számának függvényében ábrázolja az immun-egyensúly visszaállásának valószínűségét, külső beavatkozás nélkül: 106 számú deviáns sejtszámnál (cca. 1 mg) húzható meg az a határ, amelynél egy jól működő immunrendszer általában biztosítani tudja a teljes remissziót.



3. ábra

A prevenció feladata, hogy a deviáns sejtek számát ne engedje a 106-os érték fölé nőni. 106-109 sejtszám közötti terület tekinthető a rákos folyamat korai szakaszának.
109-1012 sejtszám tartozik a már kialakult rosszindulatú daganatok kategóriájába, ez a nagyságrend a mai klinikai gyakorlat területe.
Ez a statisztikai jellegű osztályozás önkényesnek mondható, de segítségével mégis elválaszthatók egymástól a rák kialakulásának egyes fázisai.
---------------------------------------------------------------
CELLADAM Központok
 
 
1027 Budapest
Lipthay u. 12.
(A Margít híd budai hidfőjénél, a Trófea étterem mellett)
Tel és fax: 06 1 312-2053

Nyitvatartási idő:
hétfő és szerda: 8 - 17
kedd és csütörtök: 8 - 15:30
péntek: 8 - 13:30
Orvosi tanácsadás megszűnt, ehelyett lehetőség nyílik ingyenes, kötetlen beszélgetésre orvosainkkal:
hétfő és szerda: 14 - 17
 


3530 Miskolc
Rákóczi u. 7. fsz. 1.
Tel: 06-46-345-836

Nyitvatartási idő:
hétfőtől csütörtökig: 8:30 - 14:30
péntek: 8:30 - 14
Orvosi tanácsadás megszűnt, ehelyett lehetőség nyílik ingyenes, kötetlen beszélgetésre orvosunkkal:
kedd és péntek: 8:30 - 10:30







7624 PécsNagy Jenő u. 26.
Tel: 06-72-216-444

Nyitvatartási idő:
hétfő - péntek: 8 - 15 óra között





6725 SzegedTopolya sor 19.

Dr. Bálint András belgyógyász szakorvos magánrendelőjében
Előzetes egyeztetés szerint
Tel: 06-62-441-428, 06-20-965-1288


------------------------------------------------------------------------------
/Forrás: http://www.celladam.hu /*B.Kiss-Tóth László 2011.09.07.