HUNNIA BARÁTI KÖR

Csiksomlyo - Hunnia Barati KörA Hunnia Baráti Kör Németországban alakult. Olyan magyarok vagyunk, akik szívükön viselik Hazánk és Nemzetünk sorsát. Nem vagyunk tagjai pártoknak, szervezeteknek. Sokan közülünk nem születtek, nem születhettek Magyarországon, de szívünk és lelkünk Magyar! Szüleinktől mindig a HAZA iránti szeretetet és tiszteletet tanultuk, ezt szeretnénk tovább adni gyermekeinknek!

Az elmúlt négy évben célul tűztük ki, olyan rendezvények szervezését, amelyeken Hazánk történelméről, politikai, erkölcsi, gazdasági és egészségügyi válságáról adtunk rövid előadásokban felvilágosítást. Rendezvényeinken elismert, nagytudású személyiségek támogatását élvezhettük, akik megosztották tudásukat a hallgatósággal (München, Bécs, Pécs, Székesfehérvár, budapesti Benes-Konferenciák). Fontosnak tartjuk olyan rendezvények támogatását, amik nemzeti értékeink megőrzését szolgálják (Györöki Nemzeti Hét, nágocsi szavalóverseny, Berszán Lajos atya: gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Gimnázium).

Elítélünk mindent, ami az emberi jogok megsértésére irányul, nemzeti hovátartozástól és felekezettől függetlenül.

A kárpátmedencei magyarságot ért sérelmek a mai napig egész Nemzetünkre kihatással vannak (Trianon, kollektív bűnösség elve- benesi dekrétumok, nyelvtörvények). Ezért, emeljük fel szavunkat!! A türhetetlen benesi dekrétumoknak az eltörléséért, a nyelvi diszkrimináció megszüntetéséért, amelyek a 21. századi Európában az emberi jogokkal összeegyeztethetetlenek és Európai Unió szégyenfoltját képezik.

Magyarok vagyunk és nem bűnösök!!!

Az elszakított területeinken élő Magyarság autonómiai törekvéseit is szívügyünknek tekintjük!

A honlap célja, kapcsolatot teremteni Magyar testvéreinkkel, bárhol is éljenek a világon. Egy fórumot nyújtani, ahol mindenki egy közös cél érdekében, kezet nyújtva egymásnak az igazságért, becsületért együtt kiállhat.

Köszönjük mindenkinek az eddigi támogatását, csak együttes erővel és hittel tudunk Hazánkért és Nemzetünkért tenni.

„Az egészséges nemzetiség (…) fő kísérője a nemzeti nyelv, mely míg az fennmarad a nemzet is él.”

(Széchenyi István)

Hunnia Baráti Kör, Németország

E-mail: hunnia.baratikor@googlemail.com

/Forrás: A HUNNIA BARÁTI KÖR 2010.08.04-i levele/*B.K-T.L.