A SPÁRGA A ZÖLDSÉGEK KIRÁLYA
 
Több betegségnek, még a ráknak is természetes ellenszere?
 
Ízletes, grillezve, sütve, főve. töltve, turmixolva fogyasztható!
 
 
   
A spárgából finom ételek készíthetőek, mely nem hízlalnak, mégis tele vannak energiával és a szervezetünk számára hasznos nyomelemekkel.
Tápértéke:Tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, nátriumot, káliumot, A vitamint, niacint, fólik savat és C vitamint. Nyomelemekben is gazdag. Fogyasztása hatással van számos belső elválasztású mirigyre, így az agyalapi mirigyre, a mellékvesékre a pajzs- és a tobormirigyre. Jótékony hatással van továbbá a szívműködésre, a májra, a hasnyálmirigyre, a lépre, a tüdőre és a bőrre.

Gyógyhatása:Lúgos tartalma miatt fogyasztása ajánlatos mindenki számára, mert helyreállítja a vér sav-lúg egyensúlyát. Ezt a tulajdonságát az asparagine nevű lúgnak köszönheti, amiből nagy mennyiséget tartalmaz. Megfőzve azonban sokat veszít értékéből.

Vesetisztító:Amint említettem, az elsődleges és legjelentősebb gyógyhatást a vesékre fejt ki. Igen erős hatású, ezért elég belőle egyszerre csupán fél dl-t fogyasztani, főleg más zöldségféle keretében. Nemcsak a veseműködésre hat, de vízhajtónak is használják.

Reumatikus fájdalmak, köszvény:Csökkentheti, de folyamatos használata meg is szüntetheti a reumatikus fájdalmakat, valamint a köszvényt. Mint tudjuk a túlzott húsfogyasztás következtében a húsban lévő húgykősav kicsapódik és lerakódik a szervezet csuklóiban az izomzatban és állandóan vagy időszakosan ingerli környezetét. Különösen idős korban nem is szükséges sok húst fogyasztani, hogy megjelenjenek ezek a fájdalmak. Az amúgy is nehezen emészthető állati fehérje próbára teszi a fiatal szervezetet is. Fontos, hogy gyakran fogyasszunk zöldséget, gyümölcsöt, mert többé-kevésbé minden zöldségféle elősegíti a szervezet tisztítási folyamatát, a fájdalom csökkentését.

Vesegyulladás:Ha a vesében hosszú időn át folyamatos a húgysavkő lerakódás, krónikus vesegyulladás léphet föl. Ezt számos tünet előzi meg. Ha nem figyelünk oda a lerakódás folytatódik, eldugulhatnak a vese finom csatornái és gyulladásba jön a vese. A kísérő tünet pedig a test különböző részeiben, így a végtagokban felhalmozódó folyadék, amit a vese nem tud kibocsátani a szervezetből.
A folyadék megrekedés enyhébb formája mindannyiunk számára szembetűnő, naponta pillantunk a tükörbe. Ha a szemünk alatt huzamosabb ideje puffadó táskák vannak, az a veseműködés csökkenésének a jele. Ha erre odafigyelünk, és azonnal intézkedünk, megelőzhetjük a súlyosabb következményeket.
Naponta háromszor fél dl spárgalé hatásos lehet, ne feledjük, hogy a spárgalé erős szer, keverjük más lével. Magától értetődik, hogy ilyen esetekben jobban kell táplálkozásunkra és a folyadék-fogyasztásra is ügyelnünk. Naponta legalább két liter folyadékot kell fogyasztanunk.

Pattanásos bőr:
A pattanásos bőr legtöbbször a tizenévesekhez kötődik. Ez a kor, amikor amúgy is megbomlik a szervezet rendje. Ehhez társul a túlzott vacak étel és a cola fogyasztása, melyek sok cukrot, zsírt, finomlisztet tartalmaz, a vér savassá válik, ami nemcsak a bőr minőségére és állapotára hat, de az egész szervezetre. A spárgalé a vér lúgosítását szolgálja, a vértisztítás következtében a bőr is megtisztul.

Egyéb bőr-probléma:
Szinte minden bőrproblémát így az ekcémát is a vér elsavasodása okozza. Ez eredhet lelki gondokból is, de lehet gyér táplálkozás következménye is, amikor a vér nem jut elegendő, az élethez szükséges anyagokhoz. A stressz, túlzott kávé-fogyasztás szintén a vér savasodását idézi elő.
A bőrünk a legnagyobb szervünk, mely a káros anyagok kirekesztésére szolgál. Nemcsak kirekeszt, de rajta keresztül be is hatolnak káros anyagok. Gondoljunk arra, mi mindent kenünk fel és fújunk rá. Mindez próbára teszi bőrünket, mérgezi testünket. A vér semlegesítésével többet között a spárga-lével gyógyíthatjuk ezeket a rendellenességeket.

Elkészítési mód:A legértékesebbek a friss hajtások. A megmosott spárgát centrifugázzuk ki. Négy-öt sípból kapunk egy fél csészényit. Említettem már, hogy igen erős hatású, ezért hígítsuk fel (asparagine savat tartalmaz). Használata a szervezetre hatékony és alapos. Igyekezzünk olyan zöldségfélét választani hozzá, mely hasonló tulajdonságokkal rendelkezik mint a spárga, hatásos lehet uborkával, paradicsommal, zellerrel, vagy egyéb kevés cukrot tartalmazó zöldséglével keverni.
Használjuk bátran, mert ezzel tudjuk semlegesíteni azt a sok savas terméket, ami az üdítő, kávé, édesség, a fehérje és a keményítő fogyasztása következtében jut a vérünkbe.
 
---------------------------------------------------------------------------------
SPÁRGA A RÁKBETEGSÉGEK TERMÉSZETES ELLENSZERE?
Egy biokémikus elmondja történeteit...
/Forrás: istvan horvath 2010.05.28-i levele:
 
Anyám pépesített egy adag spárgát és 4 evőkanállal vett be belőle reggel és 4 evőkanállal később a nap folyamán. Ezt egy hónapig csinálta. Egyébként kemo tablettákat szed a 3-as típusú tüdőrákra. A rákos cellák száma 386-ról 125-re csökkent az elmúlt héten. Az onkológus azt mondta nem szükséges mennie hozzá 3 hónapig.       
Néhány évvel ezelőtt egy ismerősöm kutatott a spárga után, akinek   barátja lett rákos beteg. Adott nekem egy fénymásolatot egy cikkről" Spárga a rák ellen" kiadva Cancer News Journal, 1979. decemberi számában.
Ezt ismertetem az alábbiakban, ahogy én is kaptam az információkat.
Egy biokémikus vagyok, aki specializálodott az egészséges táplálkozásra az elmúlt 50 év során..

Néhány évvel ezelőtt hallottam Richard R. Vensal, D.D.S. felfedezéséről
a spárga gyógyító hatásáról. Azóta foglalkozom ezzel a témával.
Összegyűjtöttünk számos kedvező történetet és most közreadunk belőle néhányat:
1 eset:
Egy férfi reménytelen Hodgkin-szindróma betegségben
szenvedett (nyirokmirigy rák) és teljesen legyengült. Egy év
folyamatos spárga terápia után a doktorok nem találtak nála semmilyen
rákra utaló jelet, valamint visszanyerte teljes fizikai erejét is.
2. eset:
Egy sikeres, 68 éves üzletember húgyhólyag ráktól szenvedett 16 éven
keresztül. Több éves gyógyszeres és sugár kezelés is eredménytelennek
bizonyult, mikor elkezdte a spárga kúrát. 3 hónap után a vizsgálatok
nem találtak nála rákos daganatot és a veséi is normálisan működtek.
3.eset:
Egy férfi, akinek tüdőrákja volt és 1971 március 5.-én műtőasztalra került.
A műtétre nem került sor, mert az orvosok úgy találták, hogy nagyon szétterjedt a rák és reménytelen agyógyulás. A férfi április 5.-én hallott a spárga kúráról és azonnal elkezdte alkalmazni. Augusztusra a röntgenképen semmi nyoma nem volt rákos megbetegedésnek.
4.eset:
Egy asszony évek óta bőrrákban szenvedett. Többféle bőrrákot is diagnosztizáltak nála. 3 hónapos spárga kúra után a bőrgyógyász
specialista azt mondta, hogy a bőre teljesen rendbejött.
Ez az asszony beszámolt arról is, hogy a spárga kúra meggyógyította
a vesebetegségét is, ami 949-ben kezdődött. 10 alkalommal esett át
vesekő eltávolításon, le volt százalékolva a veséje állapota miatt. A
spárga kúrának tulajdonítja a veséje gyógyulását is.Nem voltam
meglepve az eredménytől, mert mar 1854-ben a Pennsylvania-i Egyetem
professzora is beszámolt a spárga népszerű használatáról a vesekövek
gyógyításában a'The elements of materia medica'cikkében.
Megjegyzendő, hogy 1739-re utal, amikor már foglalkoztak a spárga vesekő elhajtó hatásával.Nekünk lenne még néhány történetünk, de az
orvostudományi szervezet akadályozza az esetekhez való hozzájutást.
Ezennel felkérem az olvasótábort, hogy tovább népszerűsítse a jó hírt
és segítsen minket hozzá, hogy további nagyszámú esetről kapjunk
információt, melyekkel sikerül meggyőzni a kételkedő egészségügyi
szervezeteket a természetes orvoslásról.

A kezeléshez a spárgát megfőzzük (használhatunk konzerv spárgát is,
épp olyan jó, mint a friss).A konzerv típusok közül a Giant és a Stokely
márkát javaslom, ezek nem tartalmaznak káros mellékanyagokat. A
megfőzött spárgát turmixoljuk össze pépes állagúra és tegyük be a
hűtőszekrénybe. Alkalmazás: 4 evőkanállal enni belőle reggel és 4
evőkanállal este. A beteg érzékeli a gyógyító hatást már 2-4 hét
elteltével. Lehet hígítani vízzel és fogyasztani hideg vagy meleg
italként egyaránt. Az ajánlott mennyiség a kapott visszajelzéseken
alapszik, de nagyobb mennyiség fogyasztása sem káros, esetleg jótékony hatású bizonyos esetekben. Mint biokémikus meg vagyok győződve a régi mondás igazáról,"ami a gyógyításra jó, az a megelőzést is elősegíti."E teória
alapján a feleségemmel közös egyetértésben használjuk a spárga pürét,
mint italt az étkezéseink kísérőjeként. Mi 2 evőkanálnyit hígítunk
vízben az ízlésünknek megfelelően. Én forrón iszom, míg a feleségem
hidegen fogyasztja. Mióta ezt iszogatjuk a rendszeresen végzett
vérképvizsgálatok eredménye is javult, jó egészségnek
örvendünk.Mint biokémikus széleskörű tanulmányokat folytatok a
rákbetegségek különböző fajtáinak a gyógyítását illetően. Az
eredmények alapján meg vagyok győződve róla, hogy a spárga megállja
helyét a rákbetegségek gyógyításában.A spárga tartalmaz egy
bizonyos fehérjét, melyet "histones"-nek hívnak és aktív szerepe van
abba, hogy megakadályozza a sejtek növekedését. Ez okból hiszem azt,
hogy a spárga birtokol olyan anyagot, mely normalizálja a sejtek
növekedését. Ezek a tulajdonságok szerepet játszanak a rákbetegség
legyőzésében és az egész testre üdítőleg hatnak.Az FDA nem
akadályozhatja a használata elterjedését. A US National Cancer
Institute (US Nemzeti Rákbetegek Intézménye) általi jelentésben az
áll, hogy a spárga a legmagasabban tesztelt növény, mely tartalmaz
glutathione-t. Ezáltal sikeresen használható a rákbetegségek
gyógyításában.