Kirk kapitány: Egzisztenciálisan függő jobbosok aggódnak a tisztességes baloldalért


A CÖF finanszírozásában egész oldalas politikai hirdetések jelentek meg a napi lapokban. A jobboldali vállalkozók, sportolók, színészek, politológusok által aláírt hirdetést Mesterházy Attilának, a „tisztességes baloldal” képviselőjének címezték, hogy felszólítsák – „legyen bátor" –, szakítson Gyurcsány Ferenccel.

A jobboldalon nem erőltetik, hogy kettőnél változatosabb legyen az előkampány témakollekciója. A csalogató és riogató topiknál több túl bonyolult képlet lenne. A párt a hétvégére lefoglalta magának a rezsitémát, így a kiegészítő hadtestnek, a CÖF-nek a Gyurcsány-téma jutott.
A CÖF pénteken honlapjára is kitette azt a levelet, amelyben politikai hírdetésként aggódnak, megdöbbennek, sőt mélységesen csalódnak amiatt, hogy a választások után is parlamenti képviselő lehet Gyurcsány Ferencből.
A szokásos helyzetben – hiszen ne feledjük, a baloldal is folyamatosan aggódik, figyelmeztet, hogy Orbán Viktor esetleg kormányon marad – egyetlen szokatlan csavar, hogy Mesterházy Attilát, mint a baloldal tárgyalóképes, eddig elfogadhatónak tartott képviselőjét szólítja meg a mélyfideszesek Bayer Zsolttól Wittner Máriáig terjedő aláíró csatársora.
Az MSZP "tisztelt" elnökét kérik szépen arra, hogy a szocialisták soron következő kongresszusán ne engedje, hogy elfajuljanak a dolgok, és töröltesse Gyurcsány Ferencet a baloldali pártok közös listájáról. „Ne segítsenek hozzá egy mindenfajta moralitás híján lévő politikai kalandort ahhoz, hogy továbbra is a Magyar Országgyűlés tagja legyen.”
A nyílt levelet aláírta a kulturális élet számos szereplője. A listán van például Balázs Fecó zenész, aki rendszeresen állami vállalatok szponzárciójával tart koncertet, Kárpáti György egykori vízilabdázó, Orbán Viktor jól fizetett sporttanácsadója, aki erős politikai támogatással nemrég lett szintén magas díjazással járó nemzet sportolója cím birtokosa, Balázs Péter színész, a szolnoki színház igazgatója, aki a Vígszínház vezetésére pályázott nemrégiben, Cseke Péter színész, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Kálomista Gábor, a köztévé egyik, mostanában sokat foglalkoztatott producere. De az aláírók között van Baldauf László, a trafikügyekben jól járt CBA elnöke, az orosz orientációt meghirdető Bencsik András, a Demokrata, Stefka István, a Magyar Hírlap főszerkesztője, és Pesty László dokumentumfilmes is.
De úgy tűnik, hogy Mesterházyban látja a tisztességes baloldal reménységét Bakonyi István irodalomtörténész, Berecz András népzenész, Csoóri Sándor költő, Czakó Gábor publicista, Finta József építész, Jókai Anna író, Melocco Miklós szobrász, Szentmihályi Szabó Péter író és Varga Miklós énekes is.
(Forrás: http://kepviselofunky.blog.hu/2014/01/24/ )*B.K-T.L. 2014.03.05.