A világszerte hallható furcsa hangjelenségek és azok lehetséges magyarázatai

Ha nem hiszel a fülednek?


Van egy valódi jelenség, mely végigsöpört az egész bolygón, mindenhonnan jelentettek hangos, néha ablakokat megremegtető dörgésekről, melyek mintha robbanások volnának az égben.
Ezek nem mennydörgések, mert az égbolt általában tiszta, és nincsenek olyankor viharok sem, amikor a dörgések hallatszanak. Mások trombiták hangját hallották, mint a sófárok az ősi bibliai időkben. De vannak, akik úgy írják le ezeket a hangokat, mintha nyöszörgő fémet hallottak volna, ami soha nem ér véget.
 
A jelenségek másodpercekig vagy akár órákig is tartottak, és sok közösség hallotta hónapokon keresztül. Az azonnali nemzetközi kommunikáció révén a szokatlan hangok híre futótűzként terjedt vieók formájában.

Sok videó egyértelműen hamisítvány volt, de sokkal több hiteles videó jelent meg, és ez őszintén zavarba ejtette nézőit.

Néhány elmélet, hogy mik is lehetnek ezek a hangok:

► UFO-k vívnak csatát a bolygó fölött

► Nyíló és záródó csillagkapuk vagy féregjáratok, melyeken át az idegen űrhajók be- és kilépnek a Földről

► A kitörő gáz hangja, melyet kitermelnek a földből, és környezeti hatásának ellentmondásos kérdése

► HAARP (
Nagyfrekvenciás Aktív Ionoszféra Kutató Program) technológia, mely következtében az elektromágneses kisülések adnak hangot

► A Föld átvált egy másik dimenzióba a frekvenciák megemelkedése következtében. A folyamatot gyakran nevezik Gaia szülésének, hogy a Föld újjászülessen

► Titkos földalatti bázisok folyamatban lévő építése

► Vákuum vonatok rezgése, amikor elérik a hangsebességet a titkos földalatti interkontinentális árutovábbító rendszerben, melyről egyesek úgy hiszik, hogy létezik

► Táguló Föld elmélet, mely a Föld óceánjainak és kontinenseinek sodródását tartja felelősnek a hangokért, mely a bolygó növekvő tömegéből és méretéből adódik

Miközben mindezen elméletek megragadják az ember képzeletét, az egész világon folyó jelenség alapvető problémája továbbra is megválaszolatlan. Egy nagy kérdőjel, tökéletes táptalaja az összeesküvés elméleteknek, melyek közé tartoznak a világvége elméletek is.

Sokan azt hiszik, hogy a hangok az angyalok trombitái, melyek Krisztus második eljövetelét, vagy a bibliai apokalipszist jelzik.

Számos összeállítás található ezekről a hangokról.




Lehetséges tudományos magyarázatok

Amerika szinte minden államából beszámoltak ezekről a nyugtalanító hangokról. De vajon tényleg annyira titkozatosak, vagy van rá tudományos magyrázat, melyet figyelmen kívül hagytak, vagy nem teljesen elfogadottak és érthetőek?

Ezek a szokatlan hangok lehetnek nagyon is általánosak és egyszerűek, mivel a világon a kommunkiáció szinte azonnali, és talán ezért vált ilyen modern jelenséggé. 1913-ban az Ausztrál Tudományos Fejlődésért Társaság "Fenomenális hangok Ausztráliában - Vajon földi vagy légköri?" címmel röplapot adott ki, mely hasonló hangokat tárgyal.

Felfedezők és telepesek jelentései szólnak titokzatos dörgő hangokról, melyet ágyúdörgésnek véltek. 1829-ben Sturt ausztrál kapitány, a híres felfedező mennydörgésszerű hangokról írt a felhőtlen napsütéses délutánon.

Élesnek, pattogónak írta le a hangot, mint a mennydörgés, de annak semmilyen látható oka nem volt. 1844-ben Közép-Ausztráliában is hasonló eseményt tapasztalt egy reggel, mely úgy hangzott, mint egy "nagy fegyver elsütése".

Legutóbb 2013 június 16-án a londoniak hallottak olyasvalamit, amit a Légierő hangrobbanásként azonosított. A szkeptikusok nincsenek róla meggyőződve, hogy egy Typhoon repülőgép volt a felelős egy fa eldőléséért a lökéshullámtól, vagy a kitört ablakokért. A dörgés hallható és érezhető volt London központjától egészen Cambridgeshire-ig, mintegy 110 kilométerre északra.

Legvalószínűbb elméletek

A két legvalószínűbb elmélet megmagyarázza ezeket a hangokat, mint természetes jelenségeket , melynek tudományos oka van. Ezeknek a hangoknak az egyik első kutatója Linda Moulten Howe volt. Nagy tekintélynek örven tudományos bátorsága, Howe számos jelentést készített ezekről a hangokról, melyek honlapján olvashatók: 
http://www.earthfiles.com/

Howe egy interjúban beszámolt egy névtelen kormányzati geológusról, aki feltárta, hogy ezeknek a jelenségeknek maga a Föld az oka.

Howe szerint a tudós kifejtette, hogy a Föld magja eltolódik, és hatalmas elektromágneses energia szabadul fel, ami lepattan a légkörről, és visszavibrál a Földre.

Ez egy logikus és elfogadható magyarázat, mivel a tanúk arról számoltak be, hogy úgy tűnik, mintha a hangok az égből jönnének.

Űrrengések is magyarázhatják a jelenséget
 
Az égrengés egy olyan magyarázat, melyet az interneten tárgyalnak, mely megmagyarázza ezeket a furcsa hangokat. Az égrengés valójában egy helytelen elnevezése az űrrengésnek, melyet 2007-ben fedeztek fel, és 2010-ben számoltak be róla először.

Ezek plazma hullámok, melyek a napkitörésekből erednek. Ezek a hullámok végül vagy eljutnak a Föld felé, vagy megszűnnek.

A hullámok olyankor bombázzák a Föld légkörét. Ezeket az űrrengéseket szeizmográffal 6.0 erősségűnek is mérték.

A "becsapódás ereje határozza meg a légköri robbanás intenzitását". Ez megmagyarázhatja, hogy sokan miért hallottak robbanásokat. mások viszont fémes nyöszörgést. Az űrrengések északi fényt is kiválthatnak, "az ütközés lecsillapodik a visszapattanás során, amikor a bejövő plazma le és fel pattog a visszhangzó mágneses mezőben amíg eloszlik, ezt a folyamatot csillapodó ütközési folyamatnak nevezzük". Az űrrengések plazmaörvényeket is generálnak.

Űgy tűnik, hogy nagy valószínűséggel ez lehet a magyarázata, ahogy a hangok visszhangzanak, majd lassan csökken az intenzitásuk. Ezek gyakran erős villanásokkal végződnek, majd a hangok abbamaradnak.

Amíg valaki véglegesen bizonyítja, hogy mik ezek a hangok, addig marad a spekuláció.
topsecretwriters
 
Legolvasottabb cikkek:
/Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/06/ha-nem-hiszel-fulednek-vilagszerte.html#.UxHjdM5wAwo 2013. 06. 30./*B.Kiss-Tóth László 2014.03.01.