Brazíliában - Melegek megölésére "szakosodott" a testvérpár

A négy - tavaly elkövetett - emberölés esetében a testvérek együttműködtek, de a gyanú szerint a többi hat, hasonló módon elkövetett gyilkosság egyedül az idősebb fivér műve.

A brazil rendőrség őrizetbe vett egy testvérpárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elcsábítottak, majd megöltek négy homoszexuális férfit. A hatóságok nem zárják ki, hogy a gyanúsítottaknak közük volt további hat hasonló halálesethez is - közölték csütörtökön hivatalos források. 

Az ügyben még novemberben kezdtek el nyomozni a hatóságok azután, hogy egy észak-brazíliai nagyvárosban, Manaosban meghalt egy 36 éves egyetemi hallgató. Mint kiderült, vele a testvérpár idősebbik - a hatóságok szerint "mániákus" - tagja egy bárban megismerkedett, majd 20 nappal később testvére segítségével meggyilkolta és kirabolta. A rendőrség a két őrizetbe vett férfinál megtalálta az áldozat néhány holmiját is. 

A testvérek beismerő vallomást tettek. Eközben a rendőrség olyan bizonyítékokra bukkant, amelyek arra utalnak, hogy a testvérpárnak köze volt három másik - szintén Manaosban élő - homoszexuális férfi halálához is. A két férfit áldozataik meglopásával is vádolják. 

A hatóságok közölték: az említett négy - tavaly elkövetett - emberölés esetében a testvérek együttműködtek, de a gyanú szerint a többi hat hasonló módon elkövetett gyilkosság egyedül az idősebb fivér műve.

MTI