Kecskét akarnak hozzáadni egy zambiai férfihoz

A kecske állítólag teherbe is esett az egyik együttlétet követően.
Egy 34 éves zambiai férfit a szomszéd család arra kényszerít, hogy megfelelően nagy összegű hozományt (helyi szokások szerint lobolát) fizessen nekik, és ezután hivatalosan is vegye feleségül a kecskéjüket.
A fiatalember szerelmi életébe való durva beavatkozást azért tartják szükségesnek, mert már többször rajtakapták, hogy intim kapcsolatot létesít a jószággal – írja a Tumfweko hírportál. Az állat jelenlegi gazdája azt mondta az újságíróknak, hogy egy darabig türelmes volt, de ha ilyen sokszor ismétlődik az eset, akkor a férfinak kutya kötelessége elvenni szerelmét.

A két család közötti nézeteltérésbe a helyi rendőrségnek is be kellett avatkoznia, mert egyre több volt a verekedés. Dziva – a leendő férj – elismerte, hogy gyakran jár át a szomszédos kecskeakolba, de nem szerelmes az állatba. Mivel a kecske állítólag teherbe esett a jeles alkalmak egyikén, a mvumai rendőrfőnök úgy döntött, ő inkább kivonul az egész ügyből és a főnökének átpasszolta az ügyet.

Azon lassan már meg sem lepődünk, hogy állatokkal fajtalankodnak egyesek, hiszen még az amerikai hadsereg számára is törvényileg engedélyezett. De az eset azért így is több kérdést is felvet, például, ha a kecske a neje lesz és levágja, akkor vajon a zimbabwei férfi feleséggyilkossá válik? Mi van, ha a kecske nem akar hozzámenni? Vagy válni akar? Feleségtartás illeti meg?

(Bors Online- Kuruc.info 2012.07.12.)*B.Kiss-Tóth László