Kínos: külföldről pénzelték a Fideszt!

  Szerkesztőségünk tudomására jutott, hogy a Fideszt és Orbán Viktort külföldi alapítványok, spekulánsok, liberális háttérszervezetek tartották pórázon.
Információink szerint korábban a párt több vezetőjét, köztük Orbán Viktor miniszterelnököt a nemzetközi spekuláns csoportok egyik legbefolyásosabb képviselője Soros György tőkés pénzelte. Soros alapítványa mellett azonban más külföldi szervezetek is így avatkoztak bele közvetve Magyarország belügyeibe. Dokumentálható, hogy a Fidesz együttműködött a német Konrad Adenauer Alapítvánnyal és a szintén német, liberális Friedrich Naumann Alapítvánnyal is, melynél a jelenlegi külügyi helyettes államtitkár, Prőhle Gergely korábban vezetői posztot is betöltött. Úgy tudjuk, hogy az együttműködések kiterjedtek például közös rendezvényekre, de alapítványi pénzből kapott külföldi "kiképzésre" is: jó példa Firtl Mátyás KDNP-s országgyűlési képviselő esete, akit
információink szerint 1994-ben Bonnban képzett tovább a Konrad Adenauer Alapítvány.
Mindezek az információk különös fényben tűnnek fel most, hogy jobboldali lapok
szívós oknyomozó munkával kiderítették : Bajnai Gordon volt miniszterelnök alapítványa, a Haza és Haladás amerikai befolyás alatt áll, hiszen az amerikai Demokrata Párthoz és Hillary Clintonhoz kötődő Center for American Progress nevű szervezet együttműködő partnere . Szerkesztőségünk döbbenten és értetlenül áll azelőtt a tény előtt, hogy magyar politikai erők külföldi politikai szervezetekkel folytatnak partneri viszonyt, sőt pénzbeli és egyéb támogatásokat is elfogadnak tőlük.
/Forrás: Hírszerző 2012.01.13./*B.Kiss-Tóth László/