/Forrás: Kuruc.info 2010.05.12./
 
Kezdőrúgás
 
-az erkölcsbe és ifjúságba
 
 
Kezdőrúgás - ez a címe annak az ifjúsági és olcsó „regénynek”, melynek borítóján a szerző nevén - Jensen Harris (Nemes István) - a következő mondatot olvashatjuk: „Az ismeretlenségből a világhírnévig…”
A „mű” a Pro-Team Kht. gondozásában jelent meg, kiadásáért Székely József vállalta a felelősséget. Ennyit bevezetőként.
Ha akárcsak felületesen is belelapozunk a könyvbe, úgy érezzük, hogy az alkotó találóbb nevet is adhatott volna „gyermekének”. Talán az lett volna helyesebb, ha eltorzult szellemi erőfeszítésének a következő címet adja: Kezdőrúgás az erkölcsbe és az ifjúságba.
Egy jó barátom a napokban felzaklatva beszélte el a következő esetet. Hatéves kisfiát - aki rajongásig szereti, és egyben űzi is a futball nevezetű sportot – születésnapjára egy ilyen témájú könyvvel kívánta meglepni.
Ismerősön egy szupermarketban megpillantotta az ígéretesnek tűnő szellemi terméket, megvásárolta és büszkén, a biztos elismerésben bízva nyújtotta át feleségének. (Gondolom, nem ismeretlen számunkra az a férfiúi elégedettség, ami akkor lengi körbe a teremtés koronáját, mikor úgy érezi, sikerült végre egy olyan feladattal megbirkóznia, melyre általában csak oldalbordáink képesek.)
A frissen szerzett babérkoszorú azonban nem sokáig ékesíthette szegény barátom homlokát. Miután párja belelapozgatott az irodalmi gyöngyszembe, igen gyorsan elhallgattak a fanfárok.
Bizonyára megértjük döbbenetüket, ha egy kis ízelítőt kínálunk az emberformáló, „szabad” gondolatokkal fűszerezett sorokból:




Berzsák László
 B.Kiss-Tóth Lászlo